Wat treft u aan op deze website!

Zwolle - Algemeen

Zwolle - Algemeen

Algemene info over de stad

Onder dit item krijgt u een simpel algemeen beeld van onze mooie Hanzestad Zwolle
Foto's, video's en artikelen

Foto's, video's en artikelen

De stad Zwolle in beeld en in tekst!

Foto's, video's en artikelen uit het heden en verleden van de oude Hanzestad Zwolle!
Zwolle in Beeld Info

Zwolle in Beeld Info

Brede informatie over de website!

Hier vindt u alle informatie over de website, inclusief het contactadres en de privacy- en cookie verklaring!
Foto's bestellen!

Foto's bestellen!

Wilt u een foto bestellen?

Onder dit item vindt u een breed assortiment foto's, waarvan een groot deel is voorzien van een Zwols tintje!
Links

Links

Links naar interessante websites!

Hebt u vragen of wilt u informatie over bepaalde items die gelinkt zijn aan de stad Zwolle, dan vindt u hier een aantal links naar Zwolse bedrijven, organisaties of verenigingen!

Het laatst geplaatst

Zoeken op de website!

Naar Exclusief Zwolle

zwolse balletjes dsc 0261 680px

 

In de stekenbakkerij van het Zwolse Balletjeshuis aan het Grote Kerkplein, maakt de bakker vanuit het eeuwenoud en super geheim recept, onder zomerse omstandigheden, zijn beroemde Zwolse Balletjes. Natuurlijk zijn er in de loop der jaren meerdere smaken bij gekomen, maar het basisrecept en de vervaardiging is nog steeds dezelfde. De koperen ketels van weleer doen nog wekelijks hun werk. Zwolle in Beeld mocht bij hoge uitzondering in 2005 een exclusief kijkje nemen in de keuken van de beroemde Zwolse Balletjes.

Suiker wordt in de originele koperen potten op een open vuur gekookt tot een suikerdeeg. Het deeg wordt op een met boter ingesmeerde en gekoelde tafel gegoten, waardoor een kneedbare massa ontstaat. Naast de ingredienten die worden gebruikt, is zeker de temperatuur waarmee de bakker de massa zoetstof moet vermaken tot de overheerlijke steek, een belangrijk gegeven in het proces. Het omscheppen van de massa voordat deze de stekenwals ingaat, moet secuur gebeuren en vergt veel energie van de bereider. Natuurlijk speelt ervaring een grote rol, maar buiten dat, moet er een behoorlijke feeling aanwezig zijn. Het produkt mag niet te dun en niet te dik zijn.

Alsof het voor hem de gewoonste zaak van de wereld is, zwaait de bakker zijn toch wel gewichtige stekendeeg door een slinger, doet er "smaakstoffen" bij, om het vervolgens door de stekenwals te halen. Als een grote mat met kussentjes verlaten de steken de stekenwals om via een lopende metalen band over een lengte van 3 meter verder te worden afgekoeld. Aan het eind van dit proces tollen de Zwolse Balletjes een voor een de wereld tegemoet om menig Zwollenaar of toerist te laten genieten van zijn uitzonderlijke smaak.

Meer foto's

Facebook - Like Zwolle in Beeld

We use cookies

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.