Naar Gebouwen en woningen
Naar Religieuze gebouwen
Naar OLV Basiliek
Naar Reliekschrijn Thomas a Kempis
Door fusering van de Zwolse parochies is in 2004 besloten de Sint Michaëlkerk aan de Bisschop Willebrandlaan te sluiten. Door deze sluiting moest de reliekschrijn van Thomas a Kempis worden verplaatst. De keus was niet moeilijk. In de Onze Lieve Vrouwe basiliek heeft het schrijn een voorlopige, doch waardige plaats gekregen. De Stichting Grafmonument Thomas a Kempis heeft zich ten doel gesteld een nieuw grafmonument voor het schrijn te realiseren.
Het arriveren van de genodigden ...
Rond kwart voor twee arriveerden de genodigden bij de Sint Michaëlkerk, waaronder Mgr. dr. G.J.N. de Korte, hulpbisschop van het aartsbisdom Utrecht en deken van het dekenaat IJssellanden. Tevens was er een delegatie uit het Duitse Kempen, onder de bezielende leiding van Herr Karl-Heinz Hermans, stellvertretender Bürgermeister von Kempen, aanwezig, zoals eerder gezegd, de geboorteplaats van Thomas a Kempis.
Bij binnenkomst in het Trefcentrum, waar het reliekschrijn klaar stond voor vertrek, werd gezongen en een kort gebed uitgesproken. In een open auto vertrok het schrijn, gevolgd door genodigden en vele belangstellenden naar Bergklooster, waar de Stichting Thomas a Kempis, bij het gedenkteken van Thomas a Kempis, een programma verzorgde.
Rond dezelfde tijd verzamelden zich de eerste genodigden en mensen die mee wilden lopen in de processie, zich bij de Waalse Kerk in de Schoutenstraat. Bij aankomst van het schrijn bij de Waalse Kerk, werd deze op de kinderbaar geplaatst om, gedragen door afgevaardigden van de 4 kerklokaties van de Thomas a Kempisparochie in Zwolle in processie naar de Onze Lieve Vrouwekerk te worden gebracht. De processieroute die gevolgd werd ging langs een aantal historische plaatsen, die een link hadden met het leven van Thomas a Kempis.
Bij aankomst in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek, werd de schrijn voor het altaar geplaatst om aan het eind van de Vesperviering met een plechtig gebaar op zijn tijdelijke plek te worden bijgezet.
De heer drs P.A.G.M. Pot met de door het HCO verworven kroniek "Agnietenklooster" van Thomas a Kempis ...
Aan het eind van de Vesperviering werd er door enkele prominente genodigden gesproken. Een van hen was de wethouder van de gemeente Zwolle, de heer drs P.A.G.M. Pot. Hij was bijzonder trots op de eerste druk van de kroniek "Agnietenklooster" van Thomas a Kempis, die het Historisch Centrum Overijssel heeft kunnen verwerven. Van deze kroniek bestaan nog slechts 3 exemplaren.
Meer foto's van de overbrenging van de reliekschrijn naar de Onze Lieve Vrouwe Basiliek op 4 juni 2006